Over

DE CLUB VAN 13

Al meer dan 10 jaar het springkussen spektakel van Odijk!

De Club van 13 is in de herfst van 1998 opgericht door een aantal enthousiaste ondernemers uit de gemeente Bunnik, die als doelstelling hebben  “Zet Bunnik op de kaart “.  Het ballonfiesta op 15 augustus 2002 wass een van de eerste GROTE uitingen van deze doelstelling.

In de afgelopen jaren hebben de clubleden bij het uitbroeden van hun plannen al zeer veel afgelachen met elkaar. Onder andere toen ze in oktober 2001 in het programma “Man Bijt Hond” op TV optraden . Verkleed als  Tirolers hebben de clubleden middels dit welbekende programma luister bijgezet op het feest van het zeer geëerd kiplid, de poelier Theo Snel. Het programma werd toen ter plekke spontaan omgedoopt in “Man Pikt Kip”.

Verder kwamen de clubleden een aantal jaren   in actie als kerstmannen  c.q. chaperonnes bij de Zonnebloemmanifestatie in Brothers.

En … elk jaar met 1 april bedachten de mannen van de Club van 13 een daverende inslaande actuele grap. Zoals de verkoop van woonboten in de Kromme Rijn nabij de burgemeesterswoning, de sexcamper op Kosterijland, het verrijdbare openlucht filmtheater op Fort Vechten en de Zeppelin speciaal voor Veevervoer bij Kassing.

Ballonfiesta

Maar de grootste “klapper” is toch wel Het Bunnikse Ballonfiesta.

In augustus 2002 organiseerde de Club van 13 – met behulp van de diverse sponsors –voor het eerst een ballonfiesta op het terrein bij ” Kassing de Raaphof ” , de Eerste Bunnikse Ballonfiesta.

Het plan om een ballonfiesta te organiseren broeide al eerder bij de clubleden, maar in verband met de MKZ-crisis gingen die plannen tijdelijk in de ijskast. Na intensief voorbereiden, vergaderen, plannen, organiseren en heel hard werken kwam  op vrijdag 16 augustus het Eerste Bunnikse Ballonfiesta “ van de grond”. De weergoden waren op die dag gunstig gestemd, misschien te gunstig want het was eigenlijk te warm voor de heteluchtballonnen. Maar een daverend succes werd het !! Veel, heel veel publiek, veel ballonnen met enthousiaste passagiers, en een supergezellige sfeer op de grond.

In 2003 en 2004 heeft de Club van 13 dit nog 2 keer gedaan. Alleen in 2004 regende het de hele dag, maar het was dan ook vrijdag de 13e. Nadat we alle passagiers in de weken die erop volgen, weggevaren hadden met de ballonnen, kwamen we er ook achter dat het erg veel werk was geworden om er mee door te gaan.

Dorpsfeest

In 2005 heeft de Club van 13 het Dorpsfeest van Bunnik voortgezet en dit doen we elk jaar, tot grote tevredenheid van de bezoekers die een leuke avond hebben, oude kennissen weer terug zien of onder het genot van een drankje en muziekje de vakantie even doornemen van waar ze wel of niet zijn geweest. Dit dorpsfeest is altijd op de laatste zaterdagavond van augustus of de eerste van september op het plein aan de Langstraat Bunnik.

Luchtkastelenfestival

Sinds 2010 organiseren wij op het grasveld voor het gemeentehuis in Odijk een Luchtkastelenfestival voor kinderen van 3-13 jaar. Elk jaar wordt dit meer en meer een familie dag voor niet alleen de ouders, maar hele families met oma’s en opa’s, ooms en tantes, neven en nichten, die op Vaderdag nu wel eens iets leuks willen doen. Het is elk jaar gezelliger, drukker, vooral met picknick tassen, tafels, stoelen, doeken, windschermen en noem maar op. Voor een ieder is er wat wils. Buiten ca. 30 luchtkastelen, kan men genieten van suikerspinnen. Frisdrank, ijs en snacks voor de kinderen. Voor de ouderen is er uiteraard ook een biertje en wijntje.

In 2015 is er zelfs een apart terrein met Lego Ninjago.

LEGO Ninjago is gebaseerd op een succesvolle tv-serie met dappere ninja’s die strijden tegen gevaarlijke schurken die hun wereld dreigen te verwoesten. Er zijn uren plezier te beleven aan de herkenbare figuren, en de Spinjitzu game spelen met vrienden biedt een sociale belevenis. Net als bij alle LEGO speelgoed, is het bouwen een deel van de pret, en de interessante en kleurige sets voeden de fantasie en stimuleren de ontwikkeling. Uren speelplezier, eerst met het bouwen van iedere set en daarna met het verzinnen van verhalen; ieder kind heeft het in zich om een ware Meester van Spinjitzu te worden! 

Buiten deze 2 hoogtepunten in Bunnik organiseren wij ludieke en vooral leuke dingen voor de inwoners van Bunnik. Dus als u iets weet waarin wij iets kunnen betekenen, neem dan contact met ons op en wie weet?

Club van 13 schenkt € 1.000,00 aan Hospice Kromme Rijnstreek

Hier overhandigen Jan Mijndert Pater en Sander Verkerk de cheque van
€ 1.000,00 aan Freek Kuiper, de voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice Kromme Rijnstreek.

Lees meer over de donatie